30 oktober 2008

Stimuleringsstart

Idag träffade jag läkaren igen. Jag är fortfarande i vip-ledet tydligen och stannar gärna kvar där. Raka vägen till högsta herr doktor chef och specialist. Perfekt.
Att jag idag, på andra blödningsdagen, blödde som en liten slaktad gris gjorde besöket i gynstolen aningens mindre behagligt än normalt. Men något säger mig att den mannen har sett ett blödande underliv förr. Antagligen nästan varje dag. Men ändå. Idag var det ju MITT underliv.

Allt såg bra ut ialla fall och jag fick börja stimulera idag. Det blev Puregon den här gången, istället för Gonal-F som jag hade förra gången. Same, same but different. Smart penna i det här fallet också så jag slipper blanda. Så nu sprutar jag (nä, maken sprutar ju faktiskt fortfarande, jag blir besprutad) en spruta Decapeptyl och en spruta Puregon varje morgon. Rätt smidigt att bara ha en tidpunkt på dygnet att komma ihåg och inte fem som jag hade förra gången (3 för spray, 1 för spruta och 1 för folsyra).

Efterssom jag blev överstimulerad förra gången så börjar jag med en dos på 100 enheter (istället för 125 som förra gången) och på tisdag blir det kontroll och troligen höjning av dosen. Nu är jag minsann på gång igen! :-)

Passade på att diskutera nästa (hoppas inte!) FET som läkaren tidigare sagt att vi kunde göra i december om det inte tar sig den här gången. Nu var han lite mer skeptisk pga att risken finns att jag får cystor efter den här hormonbehandlingen som då behöver lite tid på sig att försvinna. Men ser allt bra ut (vid ett hoppas-inte-minus) så får vi köra ändå. Ja, ja. Det vore ju käckt om det tog sig den här gången istället. :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad härligt att du kommit igång med sprutorna, nu är du verkligen på G! :-) Hoppas innerligt att ett FET i december aldrig behöver komma på tal!
Kram!

Eludie sa...

Åh, du är igång igen! Så roligt att höra! All lycka på vägen nu!

Anonym sa...

Heja Vip-ledet!! Så bra att du har börjat spruta nu, Puregon och jag är gamla kompisar och hoppas få börja spruta igen på onsdag:) KRAM

Anna-Bell sa...

Lycka till nu med sprytorna! Du, hur var det att bli överstimulerad? Jag undrar om jag hade en släng av det nu här sist...