07 oktober 2008

Fula ord

Anna-Bell skrev att hon avskyr ordet "egentid", så jag måste bidra med mitt eget mest avskydda ord. Här kommer det:

KÄRLEKSBARN

Fy sjutton! Vad är ett KÄRLEKSBARN för något? Eller rättare sagt, vad är ett barn om det inte är ett kärleksbarn? Ett oj-jag-glömde-pillret-barn? Ett misstagsbarn? Eller, ve och fasa, ett provrörsbarn??? Gah! Jag blir ilsken som ett bi när någon påstår att deras barn minsann är ett kärleksbarn!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmm.... förstår vad du menar. Jag har nog alltid tänkt att det är en omskrivning för oplanerat. Att det ordet anbvänts när man knappt just träffats blir med barn för att man glömde kondomen....

Anonym sa...

Där ser man, till skillnad från vad anonym skrev så har jag alltid trott att det är en omskrivning för ett planerat barn. Ett barn som blivit till i en "kärleksakt". Håller med dig fullt ut dock, horribelt att tänka sig några andra barn än kärleksbarn. Vad som förvånar mig ännu mer är när föräldrar öppet säger att de har en favorit bland sina barn!!! Jag baxnar varje gång och gråter för de stackars syskonen... Grattis till den stora vinsten mot tjuriga tanten i telefonen. You go girl!
Kram!

Carnesir sa...

Håller med om att ordet kärleksbarn ofta används i fel syfte. För alla barn är kärleksbarn hur de än kommit till världen.

MochM sa...

Ja kärleksbarn hoppas man ju att ALLA barn är...
Hoppas allt går bra för dig, att du mår bra och att det snart är dags igen, för visst är det så?
Ang din kommentar hos mig. Tanvärk vs halsont. Ja... pest eller kolera liksom, men tandvärken går oftast över fortare! :o)
Kram på dig!
m.