12 maj 2009

Läkarkontroll

Riktigt goda resultat på dagens läkarkontroll:
Blodtryck på 120/70.
Ytterst lite äggvita.
Inget socker i urinet.
Rhesus-spruta avklarad.
Ingen viktuppgång för min del.

Järnvärdet hade dock sjunkit ytterligare så nu lägger jag järntabletter till min dagliga pillerdos.

När vi skulle göra ctg var Clara så vild så de lyckades inte få censorn på plats. Gott tecken tydligen och ännu ett vilt barn - som jag misstänkte.
Efterssom jag gjorde dopplerultraljud igår var det helt okej att avstå ctg´t idag ialla fall. Istället kollades bara ev aktivitet (värkar) i livmodern och den var perfekt lugn och utan action hela tiden. Bra om det håller sig så till vecka 36 ungefär.

Jag lär mig massa intressanta saker genom alla de här läkarundersökningarna. Idag lärde jag mig bla att den där "dopplerundersökningen" (vet inte vad den heter på svenska?) är en fantastisk uppfinning som alla gynekologer jublar över. Ctg visar ju tex bara hur nuläget är, men med en doppler kan man se tendenser. Dvs visar dopplerundersökningen att allt är bra idag så är det så även om en vecka, medan ctg kan visa goda resultat nu och ändå kan verkligheten vara betydligt sämre om en timma. En av de få saker man inte kan se via doppler är tex om moderkakan kommer lossna.

Nåja. Dagen lektion över. :-)

Nu börjar vecka 29!

2 kommentarer:

zygoten sa...

Så skönt att allt håller sig stabilt! Håller verkligen tummarna för att Clara ska få vara kvar därinne ett tag till./kram z

MochM sa...

Vad härligt att höra att allt ser fint ut. Stanna där inne och röj ett tag till, lilla Clara! :o)
m.