10 juni 2008

VUL

Idag har jag vulat. Ett enda ägg fanns det den här gången, men det var större än de andra gångerna. Hela 22 mm. Denna gång på högersidan, så den lever tydligen ännu.
Känns fortfarande som något vi bara gör i väntan på ICSI, men en minimal chans finns kanske. Om två veckor har jag säkert intalat mig det ialla fall och blir besviken när det inte blir något.

Jag tycker inte alls om den läkaren jag var hos idag. Så fort jag ställer en fråga så påpekar eller antyder hon att jag är för fokuserad, för målinriktad, för stressad eller vad det nu är hon försöker få fram. Va fan?!?! Hon har absolut INGEN aning om hur jag mår eller hanterar den här processen.
Jag mår ju helt okej! Klart jag vill bli gravid, men det är inte förbundet med några tårar eller funderingar kring att vi inte skulle få fler barn. Det tar jag (naivt nog?) för givet. Frågan är bara NÄR? Men jag är alltså för fokuserad. Kärring!
Första gången vi var där på samtal och fick avvakta en månad på start pga semesterresa, så sa hon att det var såååååå många par som lyckats bara de åkt på semester. VA??? Slappna aaaaaaaav! Tänk på något annat! Strunta i att det inte finns några spermier! Eller hurdå? :-[
Jag är helt införstådd med att det kan ta lång tid och många försök innan vi lyckas, och det tar jag med ro. Men att hon råder att oss göra IUI och vi två månader senare får veta av hennes kollega att vi måste göra ICSI irriterar mig. Jag frågade redan vid första samtalet varför vi inte skulle göra IVF och hon hävdade att vi har så goda chanser. Med 5 ynka miljoner spermier?!?!?!?!?!?!?! Grrr.....

Nåja. Imorgon blir det insemination nr 3 ialla fall. Mannen ska lämna spermier i burk här hemma så slipper han följa med. Det kryper i kroppen på honom av det där stället, så det finns ingen anledning att han lider i onödan. Undrar om han kanske kan lyckas komma två gånger här på morgonen så kanske det blir lite fler spermier. Eller funkar det inte så om det bara är en kvart eller så emellan kanske? Nåja. Vi får väl se.

Beträffande min hals tror husläkaren förresten att det är något med min sköldkörtel och att jag ev behöver ta jod. Rätt harmlöst tydligen. Alla blodprov visade också på att allt är bra. Ändå skickar hon mig till en halsspecialist för ultraljud imorgon. Det blir fem läkarbesök på tre dagar. Trist. Men okej.

Inga kommentarer: